2 miljoen pond voor sprookjesboek Rowling
Een handgeschreven boek van de Britse schrijfster J.K. Rowling is donderdag in het Londense veilinghuis Sotheby's voor bijna twee miljoen pond verkocht.
Het boek is verkocht aan de kunsthandel Hazlitt, Gooden en Fox.

Het in leer met zilverbeslag gebonden werk is een van zeven exemplaren van The Tales of Beedle the Bard, waarmee de schrijfster naar eigen zeggen afscheid nam van de wereld die ze zeventien jaar lang in haar boeken heeft beschreven.

De opbrengst was van tevoren geschat op zo’n zeventigduizend pond en er steeg applaus op toen de biedingen het miljoen overschreden. Het geld komt ten goede aan The Children’s Voice, een stichting die opkomt voor kinderen in Oost-Europese tehuizen en waarvan Rowling medeoprichtster is, aldus volkskrant.nl.
 
De schrijfster, die de veiling vanuit haar huis in Edinburgh volgde, zei extatisch te zijn over de afloop. ‘Kerst is vroeg gekomen’, zei ze.

J.K. Rowling verkocht in totaal vierhonderd miljoen exemplaren van haar Harry Potter-boeken, die vertaald zijn in 64 talen. Ze schreef The Tales of Beedle the Bard na het afronden van het zevende en laatste deel van de reeks, Harry Potter en de Relieken van de Dood. De zes overige exemplaren zijn naar mensen gegaan die te maken hebben gehad met de Harry Potter-reeks, aldus Rowling.
rowling
sprookjesboek
the children's voice
harry potter
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi