Ongewilde kerstpaket naar een goed doel
Mensen die niet blij zijn met hun cadeautjes uit het kerstpakket kunnen dit jaar op een gemakkelijke manier iets doen voor het goede doel.
GoedGeefs biedt in samenwerking met koop-en verkoopsite Speuders.nl een platform voor een kerstpakketactie. Dat maakte de organisatie woensdag bekend. Elk jaar wordt ruim 33 procent van alle kerstpakketten weggegeven, doorverkocht of weggegooid. Ruim 75 miljoen euro gaat op aan ongewilde cadeaus. Aan die jaarlijkse verspilling wil GoedGeefs een halt toeroepen.

Via Speurders.nl kan iedereen daarom vanaf woensdag tegenvallers uit zijn kerstpakket verkopen en ongewilde geschenken van anderen kopen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar drie geselecteerde projecten van GoedGeefs in Zuid-Afrika: een volkstuinenproject, een scholingsproject en een project voor seksueel misbruikte kinderen.

Volgens Leon Kramer, directeur van Speurders.nl, verschijnen rond de kerst veel ongewilde cadeaus in advertenties op de site. "Als Speurders willen wij op onze manier bijdragen aan de kerstgedachte. Die ongewenste cadeaus krijgen alsnog een goede bestemming en wij dragen ons steentje bij aan een beter leven voor andere mensen", aldus Kramer. GoedGeefs is een organisatie die Nederlandse bedrijven koppelt aan sociale en lokale ondernemers in Zuid-Afrika voor gezamenlijke maatschappelijke projecten.

kerstpakketen goedgeefs speurders actie zuid afrika
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi