Opsporingsberichten op YouTube
De politie experimenteerd met filmpjes op Youtube.
YouTube, de razendpopulaire website waar mensen zelf hun filmpjes op kunnen zetten, wordt door de politie in het Waterweggebied gebruikt voor opsporingsberichten. De eerste oproep, die vorige maand al werd geplaatst, heeft echter nog geen tips opgeleverd, aldus het AD.

Door middel van een kort filmpje wordt de aandacht gevraagd voor een straatroof op de Broekpolderweg in Vlaardingen, langs rijksweg 20 naar Maassluis. In de reconstructie is te zien hoe een invalide vrouw in haar rolstoel wordt gepasseerd door twee jongens op een scooter. Tijdens het voorbijrijden trekt de duopassagier op de scooter de fotocamera uit de handen van het hulpeloze slachtoffer.

De straatroof vond plaats in november. Door middel van de oproep op YouTube hoopt de politie met name jongeren te bereiken. ,,We zijn op zoek naar nieuwe grenzen,’’ aldus een politiewoordvoerder, ,,voor de benadering van bepaalde doelgroepen. Op dit opsporingsbericht zijn echter geen meldingen bij ons binnengekomen.’’

Het intiatief is genomen door Vlaardingse agenten. Het betreft een experiment, dat nog voor verbetering vatbaar is. De opname die op de website is te zien, is vrij amateuristisch. Aanvankelijk worden de kijkers door de agent vanaf de plaats van het delict met ‘jullie’ aangesproken, waarna hij hen in de u-vorm oproept te reageren.

Hoewel de geluidskwaliteit ook niet bepaald van topkwaliteit is, is de boodschap in elk geval wel duidelijk. Gezocht wordt naar de bestuurder van een zilvergrijze scooter en de knaap die achterop zat. Die droeg een donkere helm met een lichtblauwe flits erop.
youtube
filmpjes
politie
opsporingsberichten
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi