Multiculti drama 'Moes' van start
De 5-delige dramaserie Moes, vanaf 8 januari te zien bij de NPS op Nederland 3.

De NPS begint het jaar goed met een splinternieuwe Nederlandse jongerenserie. De serie is van een Nederlandse regisseur, Rik Launspach, en een Algerijnse, Karim Traïdia: Moes. Moes gaat over de Marokkaanse eindexamenscholier Moestafa (‘zeg maar Moes’) en zijn Nederlandse vriend Jacco. Samen knappen ze in de garage van Jacco’s vader een oude BMW 325 cabrio op.
Een klein probleem tussen de vrienden is dat ze allebei verliefd zijn op Mona, het buurmeisje van Jacco. Moes weet haar echter te veroveren, en Jacco kan dat niet verkroppen. Zijn jaloezie en een reeks conflicten en (culturele) misverstanden drijven Moes, die sowieso last heeft van zijn Marokkaanse afkomst, steeds meer in het nauw, met noodlottige afloop.
Marijn Klaver speelt Jacco en dat was wel even wennen, aangezien Jacco 18 is en Klaver 27. ‘Maar ach, pubers maken zich toch druk om dezelfde dingen, dus ik kon me nog best inleven.’ Klaver is enthousiast over de serie: ‘Het is niet weer een serie over de integratieproblematiek, over Marokkaanse jongens op het verkeerde pad. Moes gaat vooral over vriendschap. Maar zeker ook over cultuurverschillen. Moes praat bijvoorbeeld niet over zijn problemen, omdat Marokkanen nu eenmaal niet de vuile was buiten hangen. Als hij dat nu wel had gedaan, was het vast anders met hem afgelopen. Dat brengt de serie heel mooi in beeld.’
Moes heeft een eigen website, www.nps.nl/moes, waarop je oude afleveringen kunt bekijken en alles kunt lezen over de acteurs en regisseurs.

moes serie karim traïdia rik launspach
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi