Explosieve stijging scheidingen direct na kerstdagen
Een opvallend hoog aantal echtparen wilde direct na de kerstdagen een scheiding in gang zetten.
Het aantal echtparen dat na de kerst een advocaat heeft bezocht omdat zij willen scheiden, is dit jaar explosief toegenomen. Dat meldt de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS).

Bij de vereniging zijn 850 kantoren aangesloten, die gezamenlijk meer dan 15.000 echtscheidingen per jaar behandelen. Volgens een woordvoerder is er sprake van een trendbreuk.

Opvallend is ook dat de stellen niet hebben gewacht tot nu de jaarwisseling, maar al direct na de kerstdagen de scheiding in gang hebben gezet. 

Vrouwen nemen vaker dan mannen het initiatief om te gaan scheiden. Mannen denken dat overspel of ontrouw de belangrijkste reden is voor een scheiding, maar onderzoek van de vFAS toont aan dat uit elkaar groeien de hoofdoorzaak is.

Het blijkt dat er na de feestdagen en na de zomervakantie een duidelijke piek zichtbaar is in het aantal scheidingen. Dat komt doordat paren dan dagenlang dicht op elkaar hebben gezeten in een huiselijke omgeving. "En dan ontdekken ze dat het niet meer gaat", zegt een woordvoerder, aldus Rtl.nl.
scheidingen kerst advocaat vfas echtparen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi