Slechte Seks Prijs voor Lulu Wang
Lulu Wang heeft de Slechte Seks Prijs gekregen voor een seksfragment uit haar boek Heldere Maan.
Het fragment is verkozen tot slechtst beschreven seksscène van de afgelopen vijf jaar. De Slechte Seks Prijs, een initiatief van het Amsterdamse literatuurfestival Weerwoord, werd zondag uitgereikt.

Wang won met een derde van de in totaal 1500 stemmen van Elsbeth Etty, Bart van Lierde (de winnaar van vorig jaar), Vonne van der Meer en Cindy Hoetmer.

Volgens de organisatie is de Slechte Seks Prijs in het leven geroepen door mensen die zich ergeren aan slecht geschreven proza en aan het gratuite gebruik van seks in de literatuur. Het doel van de prijs is om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen. Dit meldt AD.nl

Tekstfragment ziet er als volgt uit:

'In mijn nachtelijke verbeeldingen was jij de tijger en ik de gazelle. Ik probeerde je te ontvluchten, maar je haalde mij met een paar sprongen in. Je brulde van de drang om mij volledig tot je te nemen, je kwijlde alvast en je bromde van opwinding toen ik in je handen viel. Hierna verpletterde je mij onder je lange armen en benen en scheurde het gewaad van mijn lijf. Ik hunkerde ernaar dat je vingers over mijn lichaam gingen, als lopende vuurtjes op een steppe tijdens de droge moesson - ontvlambaar als een lucifer. Ik hoopte dat je nagels mijn borst en buik open zouden snijden, zodat mijn longen meer ruimte zouden krijgen, anders zou ik ontploffen van hartstocht. Ik wilde dolgraag dat je lippen, tong en je liefdesdolk bij mij binnendrongen, mij van alles beroofden, mijn honger en dorst naar jou inbegrepen. Ik bad tot Boeddha dat jij mij zou vervoeren naar het zalige einde van de zoektocht naar jouw beminnelijkheid. Toen je uitgeput opzij rolde, kon ik mijn lotsbestemming tegemoet gaan, als een gouden feniks die opsteeg uit de as van alles verterende lusten, en die daarheen vloog waar alleen vrede en tevredenheid heersen.' (Lulu Wang, 'Heldere maan')

En voor de overige tekstfragmenten kan men terecht op de volgende site > http://www.stubru.be/node/46716
lulu wang
slechte seks prijs
heldere maan
amsterdamse literatuurfestival weerwoord
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi