Tropa De Elite wint Gouden Beer
Tropa De Elite (Elite-eenheid) heeft zaterdag de Gouden Beer voor de beste film gewonnen op het 58ste Filmfestival van Berlijn.
Dit heeft de jury bekendgemaakt. Tropa De Elite is een Braziliaanse film over politiegeweld in de sloppenwijken van Rio de Janeiro.

De Britse actrice Sally Hawkins heeft de Zilveren Beer voor de beste actrice gewonnen voor haar rol als aanstekelijk optimistische lerares in de film Happy-Go-Lucky van Mike Leigh.

De Iraanse acteur Reza Naji won de Zilveren Beer voor beste acteur voor zijn rol als struisvogelkweker in The Song of Sparrows. De Amerikaan Paul Thomas Anderson won de Zilveren Beer voor beste regisseur voor There Will Be Blood over de zoektocht naar olie.

De Zilveren Beer voor het beste scenario ging naar de Chinese regisseur Wang Xiaoshuai voor het drama In Love We Trust, waarin een moeder vecht voor haar dochter die kanker heeft.

Voor het eerst is dit jaar op de Berlinale ook een documentaire vertoond, Standard Operating Procedure (Gewone Militaire Procedure) van Errol Morris. De film gaat over Amerikaanse mensenrechtenschendingen in de beruchte Iraakse gevangenis Abu Ghraib. Ook kreeg de film een Zilveren Beer als Grote Prijs van de jury onder leiding van de Frans-Griekse regisseur Constantin Costa-Gavras. Dit meldt volkskrant.nl

gouden beer
tropa de elite
filmfestival van berlijn
marcos prado
jose padiha
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi