Idols-finale: Nathalie of Nikki?
Finalisten Nikki en Nathalie zullen vanavond in duet gaan met Trijntje Oosterhuis.

„Wij zijn allebei winnaars. We hebben de finale gehaald!” Idols-finaliste Nathalie verwoordt het treffend. Ze staat vanavond tegenover Nikki in wat de meest zinderende eindstrijd van de tv-talentenjacht ooit gaat worden. Volgens de jury lag het niveau nog nooit zó dicht bij elkaar, aldus Telegraaf.nl.

Idols-jurylid Eric van Tijn zei het al: „Het is nog nooit zo spannend geweest. Men moet gaan stemmen op zijn of haar favoriet, want ík weet het niet meer.” Zelfs de twee concurrentes zelf zijn lyrisch over elkaar. „Nathalie is op-en-top artiest en is helemaal af”, vindt Nikki. „En Nikki hoeft alleen maar zichzelf blijven, dat is haar sleutel”, aldus Nathalie. „Maar ik hoop natuurlijk wel dat ik win. En dan zullen jullie nog lang van mij horen”, belooft de 26-jarige Rotterdamse. De ’denderende diva’ denkt zelfs al internationaal: „Deze grote zangeres komt uit Nederland, dat wil ik overbrengen.”

Nikki (24), uit het Brabantse Sint-Oedenrode: „Het doel van mijn leven op dit moment is de studio in en eigen nummers maken.”

De twee finalisten treden vanavond meerdere keren op: ze zingen een trio met Trijntje én ze zingen een duet met elkaar. Ze zingen de Idols-single Hello world en ze doen hun favoriete Idols-optreden nog een keer. Daarnaast treedt Nathalie op met haar familie en Nikki met haar gospelkoor.

Jeroen van der Boom zit in de opening van de liveshow en in Idols Backstage zingt hij zijn nieuwe single Betekenis. Tevens komen de eerder afgevallen finalisten voorbij.

De dames hebben zich goed voorbereid. Nikki: „Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk rust te nemen. Ik wil met een blij gevoel de finale ingaan, en ik ga van elk moment genieten. Ik heb altijd geloofd in mijn zang.” Nathalie: „Elke zaterdag is leuk, want dan sta ik op het podium. En vanavond ga ik opnieuw alles geven. De finale wordt één groot feest!”

De moeder van Nathalie wil haar dochter nog iets meegeven: „Ze moet vertrouwen hebben. Als klein kind trad ze al op voor wildvreemde mensen op straat. Iedereen moest haar bekijken. Ze was altijd bezig met muziek. Mijn tip: blijf je concentreren en bid tot God.”

Nikki’s oma Josine Pepers is nu al supertrots op haar kleindochter: „Dat een gewoon meisje uit een klein boerendorp zóver kan komen. Het is prachtig. Dit maak je maar één keer in je leven mee.”

nikkie nathalie idols finale trijntje oosterhuis hello
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi